Ceai Salvie doze

Ceaiul de Salvie este recunoscut pentru proprietățile sale de echilibrare a balanței hormonale, cu eficiență sporită în reducerea transpirațiilor nocturne abundente.

Adauga comentariul tau
Adauga la favoriteAdăugat la lista de dorințeScos din lista de dorințe 0

Ceai Salvie doze

Ceai Salvie doze – Supliment alimentar cu rol în menținerea echilibrului hormonal și ușurarea digestiei

Caracteristici generale Ceai Salvie doze:

Produsul Ceai de Salvie este deosebit de util în menținerea unei stări de confort pe durata menopauzei, de asemenea, acesta contribuie la ușurarea digestiei.

Menținerea echilibrului hormonal și optimizarea digestiei sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. În astfel de cazuri, digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. De asemenea, prezența tot mai răspândită a compușilor cu acțiune perturbatoare asupra echilibrului hormonal (disruptori hormonali), în alimentele, cosmeticele și produsele de îngrijire personală, poate suprasolicita sistemul endocrin generând diverse neplăceri precum: transpirație abundentă (în special peste noapte), dereglări ale ciclului menstrual, menopauză precoce sau scăderea fertilității masculine sau feminine.

În astfel de cazuri, organismul are nevoie de o reechilibrare hormonală ce poate fi susținută și cu ajutorul curelor cu ceaiuri și suplimente pe bază de plante cu efect fitoestrogenicdigestivhepatoprotectorcolecistokinetic și depurativ, precum infuzia de Salvie.

Mai mult, produsele pe bază de Salvie pot contribui și la reducerea inflamației din organismcombaterea stresului oxidativcalmarea spasmelor sau normalizarea glicemiei și a tensiunii arteriale.

Folosită externSalvia are proprietăți antisepticeantisudoralecalmantecicatrizanteantioxidanteantiinflamatoare și astringente.

Ingrediente Ceai Salvie doze:

Frunze de Salvie (Salvia officinalis).

Detalii Ceai Salvie doze:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Salvie (Salvia officinalis), au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute din culturi curate, atent selecționate.

Frunzele de Salvie au fost culese manual, cu precădere la orele din mijlocul zilei (pentru o concentrație cât mai mare de a substanțelor active), apoi uscate la temperaturi menajante păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Salvie este recunoscut pentru proprietățile sale de echilibrare a balanței hormonale, cu eficiență sporită în reducerea transpirațiilor nocturne abundente, acesta este recomandat și în calmarea tusei, răgușelii, durerilor în gât și pentru ușurarea expectorării.

În plus, compușii activi (de ex.: ulei eteric cu hidrocarburi terpenice: pinen, camfen, mircen, terpinen, limonen, ocimen, alloocimen, cimen, terpinolen, tujen, tujan, tricilen, cubeben, copaen, bourbonen, guijumen, cariofilen, izocariofilen, maalien, aromadendren, alloaromadendren, humulen, cadinen, calamenen, sitosterol, stigmasterol; și compuși oxigenați: borneol, terpineol, linalool, sabinol, viridifloral, cariofil-enoxid, tuionă, camfor, aldehidă acetică, aldehidă izovalerianică, acetat de bornil, acetat de linalil, acetat de sabinol, izovalerianat de metil, compuși parafinici, flavone – derivați liberi sau glicozați de luteolină și apigenină; taninuri – care, în timpul uscării, se transformă în flobafene; enzime: fenolaze, peroxidaze, oxidoreductaze, biciclic-monoterpe-nol-dehidrogenază; acizi organici: rozmarinic, cafeic, clorogenic, p-cumaric, ferulic, fumaric, glicolic, gliceric; rășină, lipide, glucide, saponină, vitamine: complex B, vitamina C și substanțe minerale cu K, Ca, P, Mg, Na, Fe, Mn, Zn, B, Cu, Mo) din părțile aeriene ale acestei specii contribuie și la: secreția și evacuarea bilei, întărirea imunității, fluidizarea sângelui, normalizarea glicemiei, combaterea stresului oxidativ și limitarea proceselor inflamatorii din organism.

Astfel, printre virtuțile ceaiului de Salvie se numără acțiuneaantisudorificăantioxidantădigestivăcolecistokineticătonic amarăfitoestrogenicăstomahicăemenagogăantispasticăcarminativăantigalactogenăhipoglicemiantăhipotensivă și diuretică.

Folosit externCeaiul de Salvie are o acțiuneantisepticăastringentăemolientăcicatrizantăantiinflamatoareantisudoralăantioxidantă și hemostatică.

Prezentarea compușilor activi din Salvie:

Salvie (Salvia officinalis), cunoscută și drept SalbieCilvieJaieȘalvirJaleș de grădină sau Iarba Sf. Ion, este un subarbust peren, termofit, heliofit ce face flori mici albastre-violet și este parte din familia Lamiaceae/Labiatae.

Foarte îndrăgită, Salvia (Salvia officinalis) este cultivată pentru proprietățile sale medicinale, aromatice și ornamentale. Salvia preferă solurile bogate în cernoziom și calciu, neapărat bine drenate și poate crește, în medie, până la 80 cm în înălțime. Originară din sudul Europei și regiunea Mediteraneeană, în prezent, Salvia este în general cultivată, însă mai poate fi găsită ocazional și sălbăticită. Cel mai probabil, planta și-a căpătat numele din latinescul „salvare” (a salva), indicând importanța deosebită pe care romanii i-o acordau acestei specii pentru proprietățile sale sanogene. Iar romanii nu au fost singurii, virtuțile Salviei fiind bine cunoscute și apreciate și de către vechii egipteni, greci, daci sau chinezi ce o considerau un panaceu.

Vedem, astfel, că Salvia și-a demonstrat utilitatea și este folosită din timpuri străvechi, motiv pentru care, în zilele noastre este una dintre plantele de referință din fitoterapia modernă.

Infuzia din frunzele de Salvie este recomandată pentru optimizarea digestiei prin stimularea funcțiilor hepatice și biliare, calmarea mucoaselor gastrice și intestinale și ușurarea eliminării gazelor.

De asemenea, preparatele pe bază de Salvie sunt complementare în combaterea bufeurilor și transpirației nocturne, putându-se asocia cu Lavanda.

Salvia este adjuvantă și în calmarea sistemului nervosîmbunătățirea memoriei și reechilibrarea sistemului endocrin datorită conținutului în fitoestrogeni. Aceasta sporește rezistența organismului față de stres și îl tonifică datorită conținutului bogat de vitamine și minerale.

Folosit extern, ceaiul de Stevie are proprietăți emoliente și cicatrizante, fiind indicată în calmarea tusei, fluidizarea secrețiilor bronșice, facilitarea expectorării și ameliorarea problemelor din cavitatea bucală, aceasta contribuie la menținerea sănătății părului, scalpului și țesutului epitelial prin acțiunea sa antioxidantă, antiseptică, antisudorifică, astringentă și antiinflamatoare.

Pe scurt, Salviacontribuie la menținerea confortului în timpul menstruației și a menopauzeisusține digestia și buna funcționare a stomacului și a tractului intestinalcontribuie la normalizarea transpirațieiare un efect calmant la nivelul gurii, gâtului, faringelor și a corzilor vocalesusține sistemul imunitarsusține remineralizarea osoasă după modificările din timpul menopauzei, are un efect antibacterian.

Mod de utilizare Ceai Salvie doze:

Intern: infuzie din 1-2 pliculețe la 200 ml apă clocotită. Se lasă acoperită 10-15 minute, apoi se beau 2-3 căni de ceai pe zi înainte sau după mesele principale. O cură durează maximum 3 luni, apoi se face pauză 1 lună și cura se poate relua.

Extern: infuzie din 4 pliculețe la 250 mL apă clocotită. Se lasă la infuzat acoperită timp de 15-20 minute apoi se strecoară și se folosește pentru: menținerea sănătății cavității bucale, a pielii și a scalpului. Infuzia poate fi utilizată pentru clătiri ale gurii/gargară, comprese, cataplasme, spălături locale, băi de șezut, inhalații ș.a.m.d.

Pentru o acțiune mai puternică, se recomandă asocierea cu:

Uleiul esențial de SalvieTinctura de Salvie și Capsulele cu Salvie de la Hypericum!

Se poate asocia cu succes și cu:

Bitterul Cardiovascular sau Ierburile vieții (hidroglicerinic sau capsule), Hyper-Gin (capsule), Hyper Bil (capsule), Hyper Dep-Diu (capsule), Hyper Geriatric (capsule), Uleiul esențial de LavandăUleiul esențial de GhimbirBusuioc sau Cimbrișor.

Pentru îngrijirea externă, vă recomandăm asocierea cu produsele:

Hyper ȘamponBalsam Taina PlantelorSprayul cu Propolis și Acid alfa lipoic, Crema cicatrizantăUleiul esențial de Tea tree și Sarea de baie Hyper Anti-stres.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu plantă uscată.

Greutate netă:

℮ 20 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Nerecomandat femeilor însărcinate sau care alăptează.

Precauții:

  • Persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru insuficiență hepatică sau renală severă, probleme de coagulare a sângelui, glicemie sau tensiune arterială scăzute) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;
  • Persoanele care urmează tratamente care influențează coagularea sângelui (de ex., aspirină, ibuprofen, clopidogrel, diclofenac, warfarină, heparină ș.a.) și cele care sunt programate a li se efectua intervenții chirurgicale trebuie să consulte specialistul înainte de utilizarea produsului;
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Ceai Salvie doze
Ceai Salvie doze

7,00 lei

Hypericum Plant
Logo