Hyper-Detox ( produs nou pentru detoxifierea organismului)

HYPER DETOXHyper-Detox este un produs atent formulat pentru curele de detoxifiere, vitaminizare și fortifiere, atât de necesare în prezent când alimentele noastre sunt tot mai devitalizate și mai aditivate. Formula de față este o sursă excelentă pentru una din cele 5 porții zilnice necesare de fructe și legume. Acest lucru este cu atât mai important cu cât majoritatea dintre noi nu apucăm să ne bucurăm de un regim alimentar echilibrat, bogat în fructe și legume proaspete, fie din lipsa timpului sau a preferințelor alimentare. Datorită formulei concentrate, produsul de față asigură o cantitate optimă de nutrienți, ușor de administrat, care are și un gust plăcut. Ingredientele folosite au fost special selectate pentru a acționa sinergic, completându-se și potențându-se reciproc. Astfel, acest produs deosebit a fost conceput pentru a avea o acțiune: detoxifiantă, vitaminizantă, mineralizantă, antioxidantă, antiinflamatoare, antianemică, imunostimulatoare, antihemoragică, energizantă și regenerantă.

În continuare, vom prezenta principalele proprietăți benefice ale ingredientelor:

Extractul de lucernă (Medicago Sativa), cunoscută și sub denumirea de „alfalfa”, este o sursă echilibrată de vitamine, minerale și alți nutrienți precum clorofila și fierul non-hemic. Lucerna este o plantă originară din estul Mediteranei și vestul Asiei și este valoroasă atât pentru sănătatea umană, cât și pentru cea a animalelor (ca furaj) și a solurilor (fiind folosită în asolament pentru refacerea terenurilor agricole). Bogată în enzime, bioflavonoide (cu efect antioxidant și antiinflamator), fitoestrogeni, glicozide (cu acțiune antitumorală), vitamine (A, complex B, C, E, K) și minerale (calciu, magneziu, fier, potasiu), extractul de lucernă este: fortifiant, detoxifiant, antiinflamator, antioxidant, imunostimulator și reglator hormonal. Consumat înainte de masă, acesta ușurează digestia, iar după masă, extractul ajută la asimilarea nutrienților din hrana consumată. Datorită substanțelor active conținute, are efecte benefice în digestie (constipație, refacerea mucoasei aparatului digestiv și reglarea tranzitului intestinal). În plus, extractul de lucernă ajută la detoxifierea și protejarea ficatului, purificarea sângelui, întărirea sistemului imunitar și grăbirea refacerii organismului (în special în episoadele de astenie și convalescență) și echilibrarea hormonală a femeilor (datorită fitoestrogenilor ce pot atenua simptomele neplăcute asociate menopauzei, tulburărilor menstruale și sindromului premenstrual).

Urzica (Urtica dioica) este o plantă cu aplicații vaste și recunoscute în toate domeniile: medical, cosmetic și culinar, fiind utilizată și apreciată încă din antichitate pentru versatilitatea sa. Folosită tradițional pentru curele de primăvară ce presupun „curățarea sângelui”, urzica este un excelent antianemiant datorită proprietăților sale hematopoietice (stimularea sintezei globulelor roșii), a aportului de fier, de vitamine din complexul B (acid folic, B2, acid pantotenic) și de protoporfirine. Mai mult, preparatele din urzică au și un efect hemostatic (prin prezența vitaminei K și a taninurilor) ce poate limita hemoragiile interne ce duc la anemierea organismului în timp.

Desigur, la „curățarea sângelui” contribuie și efectul său diuretic și depurativ ce o fac o alternativă naturală pentru detoxifierea organismului de substanțe chimice și metale grele, eliminarea acumulărilor de acid uric și a surplusului de apă din organism. Astfel, urzica este utilă și în menținerea sănătății rinichilor și a căilor urinare, fiind un bun adjuvant în litiaza renală și în retențiile de apă asociate sindromului premenstrual. În plus, urzicile sunt considerate utile și în ameliorarea enurezisului nocturn (incontinență nocturnă).

Cura de primăvară cu produse pe bază de urzici este una binevenită și din punctul de vedere al proprietăților antialergice și antiastmatice ale plantei. Consumul regulat al acestor produse pe parcursul sezonului alergiilor, și asocierea lor cu extracte de Trei-frați-pătați sau din frunze de mesteacăn, poate ameliora intensitatea reacțiilor sistemului imunitar la diverși alergeni datorită conținutului în antihistaminice naturale. Tot în curele de primăvară, dar și în cele de toamnă, urzicile pot fi asociate cu fructele de cătină sau cu spirulină (precum în cazul formulei de față) pentru a întări organismul prin vitaminizarea și remineralizarea sa.

Studiile științifice au arătat că, datorită conținutului în fitosteroli, urzica este un excelent protector al sănătății prostatei. Sterolii din frunzele acestei plante inhibă conversia testosteronului în dehidrotestosteron, hormon ce poate cauza afecțiuni ale prostatei. Tot fitosterolii pot contribui și la menținerea sănătății sistemului cardio-vascular prin scăderea colesterolului și a trigliceridelor. Pe lângă fitosteroli, urzicile mai conțin și lectine – compuși cu acțiune antiinflamatoare ce par a fi implicați în ameliorarea simptomelor asociate afecțiunilor reumatismale (gută, artrită). Lectinele pot avea și proprietăți antivirale și bacteriostatice, studiile recente evidențiind faptul că acestea pot inhiba agenți patogeni precum Staphylococcus, Shigella sau Pasteurella.

O altă calitate a extractelor de urzică este aceea de stimulare a secreției de insulină de la nivelul pancreasului, fiind ușor hipoglicemiante. În plus, acestea sunt și galactogoge, stimulând secreția de lapte. Nu în ultimul rând, preparatele din urzică ajută la menținerea sănătății părului.

Pe scurt, reparatele pe bază de urzică sunt complementare pe cale internă în: carența de calciu la copii și femei după menopauză, rahitism, osteoporoză, carența de potasiu, carența de magneziu, afecțiuni renale și nefrolitiazice, imunitate relativ scăzută, procese inflamatorii (localizate în special la nivelul articulațiilor), urinări nocturne, retenție urinară, calculoză renală.

Extractul de orz verde (Hordeum vulgare) este una dintre cele mai bogate surse naturale de superoxid-dismutază (SOD), o enzimă cu acțiune puternic antioxidantă ce contribuie la stoparea îmbătrânirii precoce și la inactivarea radicalilor liberi. Totuși, acest compus nu este singurul ingredient valoros al plantei. De fapt, orzul verde este o sursă completă de vitamine, minerale și oligoelemente. Acesta conține cantități impresionante de: vitamina A, potasiu, calciu (de 11 ori mai mult), fier, magneziu, vitamina C și vitamine din complexul B. Mai mult, acesta este bogat și în clorofilă, arginină și fibre. Datorită acestei bogății de nutrienți și substanțe nutritive, orzul verde este indicat persoanelor cu imunitate scăzută, boli de nutriție și probleme de digestie. Acesta are o acțiune emolientă, calmantă a mucoasei intestinale și reglatoare a tranzitului intestinal. Datorită acțiunii antiinflamatoare și antioxidante, această plantă este deosebit de benefică și pentru persoanele care suferă de probleme articulare sau cardiovasculare. Prin acțiunea sa puternic detoxifiantă, orzul verde poate contribui la ameliorarea episoadelor alergice, dereglărilor hormonale, a erupțiilor cutanate (eczeme, acnee) și a episoadelor de insomnie. În concluzie, extractul de orz verde: reglează metabolismul (fiind util în diabet datorită conținutului în crom ce inhibă pofta de dulce, în constipație, obezitate), are un efect emolient la nivelul tractului digestiv (fiind adjuvant în gastrite, ulcere) este un tonic general, cardiac și nervos (fiind util în episoadele de astenie, avitaminoze, insomnii), stimulează imunitatea (recomandat în convalescență), are un puternic efect detoxifiant (drenează și protejează ficatul) și limitează procesele de inflamatorii (util în artrite datorită siliciului conținut) și de îmbătrânire celulară (util în afecțiuni cardiovasculare datorită conținutului mare de SOD).

Spirulina (Arthrospira platensis) este o cianobacterie folosită din timpuri străvechi de popoarele mezoamericane, precum aztecii, pentru proprietățile sale hrănitoare. Tot pentru proprietățile sale deosebit de nutritive, aceasta este cultivată și consumată în mod tradițional de către oamenii din zona lacului Chad, Africa. Însăși OMS (Organizația Mondială a Sănătății) a afirmat faptul că spirulina este un aliment foarte potrivit, fiind bogat în fier și proteine, și putând fi administrat în siguranță și copiilor. Practic, spirulina este bogată în: aminoacizi (conținând toți aminoacizii esențiali), vitamine (în special complexul vitaminic B), minerale (în special Fe și Mg) și oligoelemente. Spre exemplu, 100 g de spirulină pot furniza de peste 3 ori cantitatea zilnică necesară de vitamina B2, de peste 2 ori cantitatea necesară de vitamina B1 și cea de fier, și aproape 100% din cantitatea zilnică de magneziu, vitamina B3 și vitamina B5. Mai mult, aceasta este și o sursă de omega 3 (ALA, EPA; DHA), acizi grași ce sunt recunoscuți pentru proprietățile lor antiinflamatoare, de echilibrare a fracțiilor de colesterol și de reducere a trigliceridelor sanguine. În plus, fiind o cianobacterie (în trecut a fost considerată o algă albastră), spirulina conține un pigment numit ficocianină, compus ce are proprietăți antioxidante și de stimulare a celulelor stem. În concluzie, se poate spune că spirulina: contribuie la întârzierea procesul de îmbătrânire, limitează procesele inflamatorii din organism, normalizează flora intestinală, echilibrează grăsimile și colesterolul din sânge, fortifică funcția inimii, contribuie la tonifierea fizică și nervoasă și are proprietăți energizante. Astfel, aceasta este un bun adjuvant în: episoadele de convalescență sau de efort fizic și mintal, în detoxifierea organismului, profilaxia și tratamentul anemiei, întărirea imunității și în bolile artritice, cardiace și de nutriție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *