Protonic :supliment alimentar funcțional cu rol adjuvant în vitaminizarea organismului, reglarea funcției digestive și control ponderal

Protonic

Supliment alimentar funcțional cu rol adjuvant în vitaminizarea organismului, reglarea funcției digestive și control ponderal

 

Produsele Hypericum: Tehnologie extractivă de top. Calitate garantată!

Suplimentele alimentare și produsele cosmetice concepute de laboratoarele Hypericum sunt obținute din surse naturale atent verificate. Astfel, plantele medicinale și produsele stupului folosite ca materie primă provin din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului, prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, ierbicide, insecticide și îngrășăminte chimice. Noutatea pulberilor și a capsulelor noastre este reprezentată de extractul integral concentrat din acestea, ceea ce asigură o mai bună biodisponibilitate și o mai bună asimilație în organism a substanțelor active benefice.

Produsul de față este obținut din pulberi atomizate de polen poliflor și Nap porcesc (Topinambur – Helianthus tuberosus), la care s-au adăugat și culturi vii de probiotice complexe. Atomizarea un proces menajant, net superior pulberilor măcinate din plante uscate. La obținerea extractului uscat atomizat, a fost folosită aparatură de top, unică în România, constând într-un atomizor Spray-dry. Tehnologia uscării prin Spray-dry este superioară din toate punctele de vedere uscării clasice, în uscător. Astfel, în cazul uscării clasice, pulberea măcinată se obține din plante uscate în camere de uscare la temperaturi cuprinse între 55 și 70°C; uneori pentru a crește randamentul uscării se crește temperatura chiar și până aproape de 100°C. Din păcate, vitaminele, enzimele sau alte substanțe valoroase termolabile sunt distruse sau inactivate în acest proces forțat de deshidratare a plantelor. Mai mult, orice zahar din plante este caramelizat, iar uleiurile esențiale precum cele din plantele aromatice se pierd din cauza temperaturilor ridicate.

Pe de cealaltă parte, uscarea prin atomizare se pretează, prin excelență, la materiile prime sensibile la temperatură (termolabile). Atomizorul diferă față de alte instalații de uscare prin faptul că operează numai cu lichide (soluții, suspensii), în cazul produsului de față, extractul proaspăt obținut din polenul poliflor ce a fost exinizat în prealabil (i.e. i s-a îndepărtat învelișul protector de exină în vederea creșterii biodisponibilității) și tuberculii de Topinambur ce au fost presați la rece în prealabil. Suspensia este dispersată sub formă de picături fine într-un curent de aer cald în care solventul se evaporă rapid. Lichidul de la suprafață se evaporă rapid datorită suprafeței mari de contact și a venirii în contact cu gazul purtător. Astfel, extractul se menține rece datorită vaporizării lichidului, iar particulele uscate din suspensie nu se supraîncălzesc datorită îndepărtării lor rapide din zona de uscare.

În consecință, produsul se usucă sub formă de pulbere fină, formată din particule sferice care au o curgere mai bună decât cea a formulelor clasice. În plus, pulberea astfel obținută este mai stabilă în timp decât produsele obținute prin alte metode de uscare. Unul dintre motivele principale ale acestei stabilități este acela că forma sferică a particulelor oferă extractului o textură mai compactă, reducând posibilitatea înglobării de aer în produsul final, astfel încât și dozarea în capsule este mult mai exactă și mai ușoară. Un alt motiv important este acela că extractul lichid obținut prin presarea mecanică la rece a plantelor aromatice păstrează nealterate toate uleiurile esențiale pe care acestea le conțin. Prin atomizarea acestui lichid, uleiurile sunt micro-încapsulate prin emulsionarea extractului apos cu maltodextrină sau gumă de acacia. Particulele solide din suspensie sunt acoperite cu maltodextrină/gumă de acacia prin atomizarea extractului în care aceasta a fost adăugată în prealabil. Pe măsură ce apa se evaporă, maltodextrina/guma de acacia acoperă fiecare particulă suspendată. În acest fel, crește stabilitatea substanței active și se asigură o acoperire enterică a acesteia, deosebit de importantă mai ales pentru substanțele instabile în mediul acid din stomac.

De aceea, pulberea obținută prin atomizare este vie, activă din punct de vedere enzimatic și păstrează toate vitaminele, minerale și alți compuși valoroși din materia primă, compuși ce altfel s-ar degrada, sau chiar distruge, în procesul de uscare clasic. Concluzia este că, prin acest procedeu menajant de extracție prin atomizare, se obține un produs foarte valoros din punct de vedere nutrițional, un produs a cărui matrice nutrițional-informațională este intactă. Se obține un extract concentrat integral, viu, biodisponibil, în el regăsindu-se atât partea hidrosolubilă, cât și cea liposolubilă din polen și plantele medicinale proaspete sau congelate.

Caracteristici generale ale produsului:

Suplimentul alimentar de față este un produs atent formulat pentru vitaminizarea organismului și refacerea echilibrului florei intestinale. Acest demers este cu atât mai necesar cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică, procesată și plină de toxine, aditivi și carbohidrați rafinați (zahăr alb, fructoză, glucoză, făină albă și derivatele acesteia, sucuri ș.a.). Mai mult, profilul lipidic este și el dezechilibrat, raportul dintre grăsimile „bune” și cele „rele” (e.g. omega 3: omega 6) fiind și el unul nesănătos mai ales în alimentele de tip fast-food. Toți acești factori de stres afectează organismul, microbiomul (i.e. flora intestinală) nostru fiind greu încercat mai ales din cauza prezenței tot mai mari a resturilor de antibiotice în produsele animale și a pesticidelor și îngrășămintelor în cele vegetale. În cazul în care culturile benefice sunt afectate, scăzând în număr și diversitate, se poate produce stricarea echilibrului microflorei intestinale, cu efecte nedorite precum: tulburări digestive (e.g. acumulare de gaze, digestie lentă sau accelerată, dureri abdominale). Spre exemplu acest dezechilibru poate fi indus de tratamente cu antibiotice, radiografii abdominale, alimentație săracă în fibre sau, așa cum s-a menționat mai sus, de către alimente contaminate cu antibiotice sau diverși agenți patogeni.

Curele cu suplimente pe bază de culturi vii probiotice și fructooligozaharide (FOS) cum ar fi inulina din plante precum Topinamburul sau Cicoarea, sunt una dintre soluțiile cele mai naturale și eficiente în această situație. Datorită formulei concentrate, produsul de față asigură o cantitate optimă de principii active, fiind totodată ușor de administrat. Pentru realizarea extractului, au fost folosite ingrediente 100% naturale precum tuberculii de Topinambur nemodificat genetic, neiradiat și necontaminat cu metale grele sau alt fel de poluanți, polen poliflor exinizat și culturi vii de Lactobacili. Astfel, acest produs deosebit a fost conceput pentru a avea o acțiune vitaminizantă, mineralizantă, de reglare a funcției digestive și de control ponderal, imunostimulatoare, energizantă și tonică.

În continuare, vom prezenta principalele proprietăți benefice ale produsului Protonic și a ingredientelor sale:

Polenul poliflor exinizat este o sursă excelentă de carbohidrați, vitamine, minerale, oligoelemente și aminoacizi esențiali. În plus, polenul poliflor de albine mai conține hormoni, enzime și acizi grași, fiind deosebit de nutritiv. Datorită faptului că acesta a fost exinizat (a fost îndepărtat învelișul său dur ce îl protejează – exina), polenul devine ușor de asimilat de către organism, în caz contrar acesta neputând fi utilizat eficient de către corp.

Culturile probiotice sunt formate din microorganisme benefice ce au rolul de a menține echilibrul florei intestinale și, astfel, de a regla funcțiile intestinale și digestia. De asemenea, aceste microorganisme sunt esențiale pentru procesarea și absorbția corectă a anumitor nutrienți și contribuie la sinteza unor vitamine și a unor enzime. În plus, probioticele reglează peristaltismul (i.e. motilitatea intestinală) și fortifică sistemul imunitar. În produsul de față, culturile probiotice sporesc biodisponibilitatea celorlalte ingrediente și sinergizează cu acestea.

Topinamburul (Helianthus tuberosus) este o plantă de cultură înrudită cu Floarea-soarelui. Tuberculii acestuia sunt o sursă naturală excelentă de fructooligozaharide precum inulina, ce are proprietăți prebiotice, hrănind flora intestinală benefică și favorizând echilibrarea diverselor tipuri de microorganisme din intestine. Tot fructooligozaharidele sunt responsabile și de gustul plăcut, dulceag, al tuberculilor, fapt ce îi recomandă spre consumul crud, în salate sau smoothieuri, sau gătiți precum cartofii (fierți, copți). Mai mult, polizaharidele conținute de Topinambur sunt tolerate și de către persoanele cu diabet, acesta devenind tot mai popular în alimentația celor care au probleme cu glicemia.

Putem spune, deci, că Protonic este un supliment alimentar funcțional format dintr-o componentă polenică, una probiotică și una prebiotică (i.e. produs sinbiotic) cu acțiune de reglare a funcției digestive și control ponderal. Datorită bogăției în substanțe active, produsul este util pentru cei cu afecțiunilor cardiovasculare și de prostată, cei cu boli metabolice (e.g. obezitate, diabet), cei cu afecțiuni autoimune (e.g. boli inflamatorii ale intestinelor, alergii și intoleranțe alimentare) și pentru cei cu boli degenerative. Astfel, produsul acționează ca un detoxifiant, neurotonic, având și efecte geriatrice. Datorită acțiunii simbiotice a prebioticelor (inulina) cu probioticele (culturile lactice) acesta are și proprietăți imunomodulatoare, iar stimularea sistemului endocrin și efectul vitaminizant și mineralizant asupra organismului se datorează conținutului în polen.

O caracteristică esențială a produsului este aceea că polenul a fost susceptibilizat printr-un procedeu enzimatic crescând, astfel, biodisponibilitatea acestuia prin distrugerea exinei care împiedică asimilarea substanțelor valoroase din polenul nativ. Mai mult, polenul exinizat a fost stabilizat și biodisponibilizat și mai mult datorită atomizării, proces ce îi crește rezistența în mediul acid al stomacului pentru ca substanțele active să poată fi absorbite la nivelul intestinelor. Similar, și extractul de Topinambur a fost atomizat în vederea creșterii rezistenței froctooligozaharidelor și a celorlalți compuși în fața acțiunii sucurilor gastrice. Astfel, o proporție mai mare din inulina conținută ajunge la nivelul colonului unde sunt hrănite microorganismele benefice.

Produsul conține o cantitate semnificativă de proteine cu valoare biologică înaltă și echilibrată datorită faptului că sunt alcătuite din toți aminoacizii esențiali. Pe lângă aminoacizi esențiali, Protonic conține aminoacizi neesențiali precum prolina și hidroxiprolina, compuși cunoscuți ca având o puternică acțiune proteogenică (i.e. de formare a proteinelor) și glucogenică (i.e. de transformare în glucoză prin glucogeneză). Prolina este un component esențial al colagenului, proteină extrem de importantă pentru aspectul și sănătatea pielii, a tendoanelor, a sistemului osos și a articulațiilor.

Protonic conține și fosfolipide, steroli, acizi grași esențiali. Acizii grași esențiali cu catenă lungă (omega 3, omega 6) au un rol metabolic deosebit de important, participând la structurarea fosfolipidelor membranelor celulare, fiind și activatori ai unor enzime ce acționează atât în metabolismul lipidic cât și în procesele inflamatorii, intervenind în modularea expresiei fenotipice a genomului. Aceste componente lipidice au efecte benefice asupra sistemului cardiovascular, sistemului nervos și pielii.

De asemenea, produsul conține și vitamine hidrosolubile din grupa B, vitamina C, dar și vitaminele liposolubile A și E. De remarcat conținutul în vitamina B12 cu activitate biologică extrem de ridicată. Protonic are o activitate antioxidantă naturală ridicată datorită acțiunii sinergice a vitaminelor A, C, E și a microelementelor Seleniu și Zinc. Această activitate îl recomandă în combaterea stresului oxidativ la nivelul celular, stres cauzator al maladiilor grave cardiovasculare, neurodegenerative, inflamatorii, cancerelor și îmbătrânirii precoce.

Observăm, astfel, că produsul conține numeroase macroelemente necesare organismului. Rolul macroelementelor în nutriția umană este bine cunoscut, iar microelementele acționează catalitic sau sunt componente ale sistemelor biocatalitice din celulele corpului uman. Carențele acestora determină stări patologice cu manifestări ușoare sau grave. Spre exemplu, Iodul este esențial pentru funcționarea glandei tiroide care la rândul ei gestionează metabolismul energetic cu impact asupra ponderalității (i.e. greutatea corporală). Zincul și Seleniul sunt esențiali în funcționarea normală a prostatei și în protejarea împotriva diferitelor ei afecțiuni (e.g. adenom, cancer de prostată).

Probioticele din Protonic sunt microorganisme vii, care administrate în cantități adecvate exercită o acțiune benefică asupra sănătății. Probioticele conținute sunt reprezentate de bacterii lactice din genurile Lactobacillus și Streptococcus. Datorită lor, suplimentul induce un confort digestiv fiind indicat în Sindromul colonului iritabil precum și în cazul altor afecțiuni gastrointestinale: constipație, diaree non-patogenă, balonări (meteorism), flatulență, crampe, halenă fetidă (i.e. respirație urât-mirositoare) de origine digestivă, intoleranță la lactoză. Componența probiotică și cea polenică au o acțiune netă în controlul ponderal, produsul fiind util și celor ce doresc să slăbească (e.g. obezi, supraponderali).

Produsul Protonic poate exercita acțiuni benefice și asupra alergiilor: dermatită atopică, alergii la lapte, poliartrită reumatoidă. Prin acțiunea de absorbție a substanțelor mutagene și stimularea sistemului imunitar, produsul exercită o acțiune de inhibiție a producției de carcinogeni ai microflorei intestinale, oferind protecție împotriva apariției tumorilor canceroase. Mai exact, produsul induce un răspuns imunitar prin efecte complexe de excludere competitivă și translocație/efect barieră, împotriva diareii de origină virală (i.e. Rotavirus), a diareii generate de disbacteriemia consecutivă tratamentelor cu antibiotice, a colitelor (C. difficile) și a diareii nosocomiale (i.e. luate din spitale).

Se remarcă și o activitate antipatogenă față de germenul Helicobacter pylori, agent cauzator al gastritelor, ulcerelor și cancerelor gastrice. Tot prin acțiunea sa antipatogenă și de excludere competitivă, produsul exercită și un efect pozitiv asupra vaginozelor și infecțiilor urinare. O explicație pentru această acțiune este dată de efectul imunomodulator (status imunitar, răspuns vaccinal) al produsului, acesta interacționând cu celulele imunitare sau cu receptorii celulari și determinând o creștere a activității de fagocitoză a celulelor albe și o sporire a sintezei de citokine.

Prin componența polenică ce sinergizează puternic cu cea probiotică, produsul Protonic are și efect de detoxifiere, fiind indicat și persoanelor dependente de alcool, diminuând dorința de a consuma băuturi alcoolice, precum și celor care doresc să renunțe la consumul de substanțe stimulatoare de sinteză. Produsul, prin componentele sale active, are capacitatea de a stimula mecanismele de metabolizare a xenobioticelor (i.e. substanțe pe care organismul nu le recunoaște) din organism. Datorită inhibiției producerii de endotoxine de către microflora intestinală produsul este indicat și în endotoxemia asociată cirozei.

Produsul Protonic, prin componența sa probiotică, acționează asupra deconjugării acizilor biliari reducând nivelul colesterolului din sânge și, deci, riscul de apariție a arteriosclerozei și bolilor cardiovasculare. Produsul conține, de asemenea, un raport corect între vitamina B6 și metionină, ceea ce face ca homocisteina inductoare de arterioscleroză să-și reducă toxicitatea. Anumiți compuși generați de microfloră probiotică se comportă ca inhibitori de ACE (Angiotensin Converting Enzyme) având un efect de scădere a tensiunii arteriale, indicând produsul și suferinzilor de hipertensiune arterială.

Reamintim că Protonic conține, în forme organice, microelementele Seleniu și Zinc cu acțiune puternic antioxidantă, sinergizând cu vitaminele A, C, E pentru neutralizarea radicalilor liberi și a stresului oxidativ ce sunt cauza majorității maladiilor cronice. Produsul mai conține și alți antioxidanți naturali precum: cisteină, metionină, glutation, catalază și flavonoizi, cu acțiune favorabilă în afecțiuni de prostată, cancere, cardiovasculare.

Protonic conține precursori hormonali de tip androgen precum și acizi hidroxamici, conferind o capacitate protectoare față de afecțiunile benigne de prostată (e.g. prostatite, hidrocel, prostato-veziculite, adenom de prostată). Aceste efecte sunt potențate și de activitatea antioxidantă a microelementelor amintite mai sus (Zn, Se, vit. A, C, E, flavonoizi naturali) ce sunt prezente în produs.

În concluzie, datorită complexității componentelor sale, produsul Protonic manifestă și o acțiune tonică, revitalizantă și energizantă și are efecte geriatrice, sporind calitatea vieții. Consumul regulat de Protonic are efecte benefice directe asupra sistemului nervos, îmbunătățind capacitatea mentală, procesele de memorare și cognitive, oferind energie și vitalitate, combătând stările de slăbiciune, stres, oboseală fizică și mentală, stările de anxietate, psihotice, dependențele și procesele degenerative ce duc la îmbătrânirea precoce. Ingredientele naturale active din produs determină funcționarea corectă a tuturor sistemelor organismului uman, cu influențe benefice și asupra înfățișării, prin menținerea aspectului tânăr, suplu, elastic al pielii și prin întărirea părului.

Protonic este recomandat în special: persoanelor devitalizate, sedentare, stresate, care-și desfășoară activitatea în medii poluate, fumătorilor, celor care nu beneficiază de mese echilibrate (în grăsimi, în fibre) și care fac exces de dulciuri, alcool, medicamente și/sau substanțe energizante, copiilor, adolescenților, adulților, bătrânilor și celor aflați în convalescență. Produsul are efecte generale benefice asupra celor care suferă de maladii metabolice (obezitate, diabet), degenerative (cardiovasculare, neurodegenerative, cancere, inflamatorii) și îmbătrânire precoce. Sunt recomandate minim 3 cure pe an.

 

protonic capsule

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *